Aardappelen

De aardappelteelt is een belangrijke teelt voor veel akkerbouwers en beslaat vaak een aanzienlijk deel van de omzet. Cruciaal voor het slagen van de teelt is niet alleen de gewasbescherming, maar ook het toedienen van de juiste meststoffen op het juiste moment én op de plek waar de plant er optimaal van kan profiteren! 
 

 

Een goede basis is het halve werk


Uw aardappelteelt begint bij het poten. En op dat moment wilt u uw gewas de best mogelijke start geven. Dit kan prima door middel van rijenbemesting. Een efficiënte manier van bemesten: de mineralen worden direct opgenomen en blijven langer beschikbaar. Het risico op uitspoeling of vervluchtiging is namelijk veel beperkter dan wanneer er bijvoorbeeld korrelkunstmest wordt gestrooid. Hiervoor hebben we Powerbasic in ons assortiment. Afhankelijk van de toestand van uw bodem en het mineralen leverend vermogen hiervan, zijn er verschillende samenstellingen beschikbaar. Uw leverancier kan u het beste adviseren welke samenstelling voor uw bedrijf het meest geschikt is.


Naast Powerbasic kunt u uw aardappelteelt ook starten met behulp van Powerstart Granulaat. Middels een eenvoudige toepassing tijdens het poten strooit u miljoenen microkorreltjes rondom het pootgoed. Deze lossen snel op in het bodemvocht en zorgen zo voor vrijwel direct beschikbare mineralen, met name fosfaat, voor de jonge worteltjes.


De fabriek van de plant: het loofpakket


In het blad gebeurt veel. Er wordt vocht verdampt of opgeslagen, er vindt fotosynthese plaats, kortom, het is de fabriek van de plant. Het loofpakket is ook in staat om bladmeststoffen op te nemen, welke de plant direct ten goede komen. Bodemmeststoffen moeten eerst nog een omweg maken voordat ze de essentiële plantendelen bereiken, met alle verliezen van dien. Met Powerleaf meststoffen kunt u uw gewas de juiste voeding en sporenelementen met de veldspuit via het blad geven, daar waar de plant er direct mee aan de slag kan. Bovendien kunt u deze toepassing combineren met uw fungicidebespuiting, zo vangt u twee vliegen in één klap.

 

Gerelateerde producten


De volgende Powerline producten zijn geschikt voor toepassing op aardappelen: