Ui

De uienteelt kenmerkt zich door de karakteristieke groeistadia. Op deze manier geeft een uienplant ons vele handvatten om op tijd in te spelen op de gewasbehoefte. En eigenlijk beginnen we hier al mee voordat het eerste groeistadium een feit is. Zo is het belangrijk dat het minuscule uienzaadje in het zaaibed direct van start kan. Hiervoor is het van belang dat het direct na het kiemen de juiste voedingsstoffen kan opnemen.


Met Powerstart Food zorgen we ervoor dat de benodigde hoeveelheid startmeststof (fosfaat) op de juiste plaats aanwezig is, zodat het uienplantje de best mogelijke start krijgt. Uit praktijkproeven blijkt dat er een fosfaatbesparing van 60-80% gerealiseerd wordt door het gebruik van Powerstart Food in vergelijking met andere startmeststoffen.

 


Hoogproductief loof


Een uienplant ontwikkelt eerst een loofpakket en begint pas later aan de productie van de daadwerkelijke ui. Het is van belang dat het loofpakket gezond is om een hoge opbrengst te kunnen realiseren. Uienloof is, evenals andere gewassen, in staat om voeding op te nemen. Dit is een efficiƫntere manier van bemesten dan via de bodem. Door het gebruik van bladmeststoffen wordt de kans op verlies door vervluchtiging en uitspoeling beperkt.


In een productief gewas kunnen we Powerleaf meststoffen prima toepassen als bladmeststof. Dit vervangt 40 kg stikstof uit KAS, die u weer op een ander gewas kunt toedienen. Daarnaast kunnen we vanaf het sluiten van het gewas in de rij ook de kwaliteit en hardheid van de ui veiligstellen door Powerleaf Kali mee te geven. Deze kali-overbemesting via de veldspuit is te combineren met een fungicidebespuiting en bespaart u dus een werkgang.


Gerelateerde producten


De volgende Powerline producten zijn geschikt voor toepassing op uien: