Kool

In de intensieve teelt van koolgewassen is het belangrijk om een zo hoog mogelijke netto opbrengst per hectare van de beste kwaliteit te realiseren. Dit lukt alleen als de groei er van begin tot eind goed in blijft.


Startmeststof tijdens het planten


Om het wortelgestel te versterken kunt u uw planten tijdens het poten Powerstart Granulaat geven. Powerstart Granulaat is een microgranulaat dat stikstof, fosfaat, zwavel en zink bevat. Het wordt bij het planten toegediend met een granulaatstrooier, direct in de plantvoor. De kleine korreltjes lossen snel op in het bodemvocht, waardoor de voedingsstoffen snel beschikbaar komen voor de plant. Door de goede opneembaarheid, lange beschikbaarheid en het nauwkeurig plaatsen in de rij bespaart u tot 80% fosfaat. Daardoor creƫert u ruimte op uw mineralenbalans voor de aanvoer van organische stof. Dit komt de bodemvruchtbaarheid ten goede.


Meststof voor een goede basis


Powerbasic is een vloeibare meststof die stikstof en zwavel en eventueel fosfaat bevat. Powerbasic geeft uw gewas een goede basis voor optimale groei en ontwikkeling. De stikstofvorm in Powerbasic is afhankelijk van de formulering. In Powerbasic 140 (22-0-0 + 10 SO3) is de stikstof voor 100% aanwezig in de vorm van ureum. Deze formulering is uitermate geschikt voor een langere teelt als spruitkool en sluitkool. In Powerbasic 110 (26-0-0 + 6 SO3) is de stikstof voornamelijk aanwezig in de vorm van ammonium en ureum. Om direct aan de start voldoende mineralen beschikbaar te hebben, is er een beperkte hoeveelheid nitraat-stikstof aanwezig. Deze formulering is zeer geschikt voor een kortere teelt als bloemkool en broccoli.


Gerelateerde producten


De volgende Powerline producten zijn geschikt voor toepassing op koolgewassen: